Achtergrond
Yves van Oel is advocaat te Rotterdam. Hij heeft gestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam waar hij de Master Bedrijfsrecht heeft afgerond. In aansluiting op zijn studie heeft hij een jaar in de Verenigde Staten (Washington D.C.) gestudeerd. In Washington heeft hij de Master International Business Law afgerond.

Praktijk
Tevens heeft Yves in de Verenigde Staten ervaring opgedaan bij een groot internationaal advocatenkantoor. Na afronding van zijn master in Washington is Yves in Nederland aan de slag gegaan bij een nichekantoor op het Mediapark in Hilversum gespecialiseerd op het gebied van Ondernemingsrecht en Intellectuele eigendomsrecht. In die periode heeft Yves diverse bedrijven bijgestaan en geadviseerd over diverse ondernemingsrechtelijke kwesties.

In 2011 heeft Yves het advocatenkantoor Lexpert opgericht. Hij adviseert en procedeert voor zowel (startende) ondernemers als particulieren op het gebied van het verbintenissenrecht, bedrijfsrecht en het arbeidsrecht.

Nevenactiviteiten
Voorts is Yves mede-oprichter en thans lid van de Raad van Toezicht van ASAH (Association of Students of African Heritage), een organisatie verbonden aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en gericht op het tonen van de positieve ontwikkelingen in Afrika. Hij spreekt, naast Nederlands, ook vloeiend Frans, Engels en Kinyarwanda.

Rechtsgebieden
Yves is gespecialiseerd in de volgende rechtsgebieden.

ARBEIDSRECHT
BEDRIJFSRECHT
BESTUURSRECHT
HUURRECHT
SOCIAAL ZEKERHEIDSRECHT

Contact
E: y.vanoel@lexpertadvocaten.nl
T: 010 260 12 61
F: 084 871 07 74